Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇOK DEĞERLİ BİR KİTAP HAKKINDA

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2024 01:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 01:01

Merhaba canlar,

Türk insanın en zayıf tarafı(oransal olarak) kendi tarihine yeterli merakı olmaması,tarihi çok dar kalıplarda ve olaylar zincirinde kabul etmesi ve hep kolay olanı kendi tarihi gibi gördüğünden,duyduğundan ve yetersiz eğitiminden dolayı bireysel değerlendirme yapamamasıdır.

Biz ,kahramanlık ritüellerini hep yüksek değer kabul edip niçin,neden 2000 yıldır yolculuk yaptığımızı kendimize unutturmak istiyor ve hep yeniden başlıyoruz.Örneğin bizim gibi tarihte büyük imparatorluk kuran bir İngiltere,bir Fransa aynı yerde oluşup serpilip büyüyüp bilim üretirken biz niye bu dönemde 17 devlet kurup bilim üretemedik.

Sizi daha fazla uğraştırmayayım.

Biz de Türk insanı olarak büyük bilimsel değerler ürettik.

Size sunup önerdiğim bu kitap, ciddi ve tarafsız ömrünü Asya ortamında Türk İran ve benzerlerinin yaşamını anlatmaktadır

Bize genelde İslam alimleri diye bir saptama ile dini ritüeller övünülerek anlatılır ama detay yoktur

İslam dünyası “mal ganimetinden aklın ganimetlerine”ulaşmadan başka dünyalarla rekabet edemez.

Sevgiler ve keyifli okumalar.

Kitap ; Kayıp Aydınlanma-Arap Fetihlerinden Timur'a Orta Asya'nın Altın Çağı

S. Frederick Starr

800 ile 1200 yılları arasında Orta Asya’nın kültürel, sosyal ve ticari alandaki gelişmelerini öğrenmek ister misiniz? O hâlde S. Frederick Starr’ın kaleme aldığı Kayıp Aydınlanma - Arap Fetihlerinden Timur'a Orta Asya'nın Altın Çağı adlı esere mutlaka göz atmalısınız! Eser, yüzyıllar boyu medeniyetin tam merkezinde olan Orta Asya dünyasını okuyucunun gözünde canlandırıyor. Gelin, tarihin unutulmaya yüz tutan bir devrini anlatan bu eseri daha detaylı inceleyelim.

"Kayıp Aydınlanma-Arap Fetihlerinden Timur'a Orta Asya'nın Altın Çağı" adlı kitabı neden okumalısınız?

Okuyucuya Orta Asya tarihi konusunda eşsiz bir kaynak sunan bu eser, dönemin başarı elde edilen alanları gösteriyor. Gök bilimi, jeoloji, matematik, felsefe, sanat ve edebiyat gibi alanlarda gelişme gösteren Orta Asya’nın sahip olduğu ileri bilgi ve teknolojiyi anlatıyor. Tarihin başka hiçbir döneminde bu kadar bilim insanının bir arada olmadığını söyleyen yazar, Orta Asya’nın Avrupa ve Hindistan üzerindeki etkisinden bahsediyor. Dönem aydınlarının hayatlarını ve başarılarını ele alan eserde olaylar sebep sonuç ilişkisi içinde sunuluyor.

Orta Asya’da yaşayan aydınların isminden dolayı Arap sanılma yanılgısını bertaraf eden eserde Türk ve İran halklarının inşa ettiği medeniyetler anlatılıyor. Orta Asya’yı anlama konusunda bir rehber niteliği taşıyan eser, coğrafyada yaşanan altın çağın sebeplerini aktarıyor. Çin, Hindistan, Arap Yarımadası, Osmanlı ve Avrupa ile kesişimi bulunan Orta Asya’nın ticaret ve ekonomi konusundaki önemini belirtiyor.

Yazar, Altın Çağ’ın çöküşünü birden fazla sebebe bağlayarak açıklıyor. Döneme dair önemli kişilerin hayatını da anlatan yazar, sunduğu tarih cetveliyle olayların okuyucunun zihninde daha da netleşmesini sağlıyor. Akıcı üslubu ve sade anlatım tarzıyla Orta Asya tarihine meraklı herkesin okuyabileceği bir eser olarak okuyucuyla buluşuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.