Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TAPUDA GERÇEK BEDEL ERTELENDİ

Torba Yasa Teklifi'nde tapuda gerçek bedele geçiş için düzenleme bekleniyordu, ancak bu düzenleme başka bahara kaldı. Vergi reformu paketinde kira geliri vergi istisnasının kaldırılması maddesi de çıkarıldı. Ekonomim yazarı Abdullah Tolu, sektörde haksız rekabete yol açan tapuda gerçek bedele geçişin ertelenmesini doğru buldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2024 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2024 00:27
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
TAPUDA GERÇEK BEDEL ERTELENDİ

Tapuda gerçek bedel başka bahara

Torba Yasa Teklifi’nde tapuda gerçek bedele geçiş için düzenleme yapılması bekleniyordu. Abdullah Tolu'nun aktardığına göre bu düzenleme başka bahara kaldı.

Kısa Dalga - Hükümetin üzerinde çalıştığı vergi reformu paketine ilişkin detaylar ortaya çıkmıştı. Bunlardan biri kira geliri elde eden ev sahiplerinin ödediği vergilere uygulanan 33 bin liralık istisnanın kaldırılmasıydı. Bu madde tepkiler üzerine taslak metinden çıkarıldı.

Vergi reformu paketinde geri adım: Kira vergisine zam olmayacak

Başka bahara kaldı

Torba Yasa Teklifi’nde tapuda gerçek bedele geçiş için düzenleme yapılması bekleniyordu. Ekonomim yazarı Abdullah Tolu, "Tapuda gerçek bedele geçiş başka bahara kaldı" dedi. Tolu, yazısında özetle şunları aktardı:

"Neden bu düzenlemeye geçilmek isteniyordu? Gayrimenkullerin özellikle ikinci el satışlarında yüksek bedellerle satıldığı halde tapu devirlerinin belediye rayici (emlak vergisi değeri) üzerinden yapılması, ciddi vergi ve tapu harcı kayıplarının yanısıra sektörde de ciddi haksız rekabete neden oluyor.

Sektör 2018’den bu yana tapuda gerçek bedele geçilmesini istiyordu. Tapuda gerçek satış bedeline geçilmemesi, sektördeki firmalar arasında ciddi düzeyde haksız rekabete de neden oluyor.

Olumlu adım
Bize göre, tapuda gerçek satış bedeline geçişle ilgili düzenlemenin şimdilik ertelenmesi son derece doğru ve olumlu. Çünkü, tam hazırlık yapılmadan ve sektör dahil ilgili tüm paydaşlardan görüş alınmadan, apar topar bu uygulamaya geçiş, beklenenden daha çok sorunlara ve tartışmalara neden olabilirdi. Tapuda gerçek bedeline geçiş düzenlemesi kısa ve orta vadede mutlaka hayata geçirilmeli." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.