Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SALDA GÖLÜNE ASFALTA BÜYÜK TEPKİ

Salda Gölü çevresine asfalt yol yapılmasına tepkiler sürüyor. Çevre Haftası'nda yapılan farkındalık etkinliği eleştirileri artırdı. Gazeteci Fatih Altaylı da eleştirilerine devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 00:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 00:43
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
SALDA GÖLÜNE ASFALTA BÜYÜK TEPKİ

Salda Gölü’nde Son Durum: “Duble Yol” Yaptılar, Çevre Haftası’nı Kutladılar

Dünyanın en gözde kumuna ve görüntüsüne sahip göllerden Salda'nın başına gelemeyen kalmadı.Önce milyonlarca yılda oluşan kumları çalındı şimdi de kumu üzerine asfalt döküldü.

Salda Gölü yine gündemde… Salda Gölü etrafına yapılan asfalt yol, Türkiye Çevre Haftası’nda düzenlenen “farkındalık etkinliğinde” ortaya çıkan görüntüler sonrasında yeniden tepki çekti.  Salda Gölü’nde Son Durum

“Bu sadece Türkiye’de olur, sadece Türkiye’de yaşanır” denilen olaylara bir yenisi daha eklendi. 2019 yılında Cumhurbaşkanı Kararı ile “Özel Çevre Koruma Bölgesi” ilan edilen Salda Gölü ve çevrisine asfalt yol yapıldı.

Türkiye Çevre Haftası kapsamında ise Salda Gölü çevresine yapılan asfalt yolda farkındalık için pedal çevirdiler.

“Temiz Hava İçin Otomobilsiz Bir Gün” sloganıyla düzenlenen etkinlikte Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Burdur İl Müdürlüğü personeli ve öğrenciler, farkındalık oluşturmak amacıyla Salda Gölü çevresinde yapılan asfalt yolda bisiklet sürdü.

“KORUNAN BİR ALANIN DA KULLANILABİLİR OLDUĞUNU GÖSTERMİŞ OLDUK”

Bisiklet turu sonrasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Burdur İl Müdürü Ali Zeren gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ali Zeren şunları söyledi:

“Bizim değer verdiğimiz ülkemizin göz bebeği, Dünya Mirası Salda Gölü kenarında oluşturulan yaklaşık 7 kilometrelik bir hatta bisiklet yolunda koruma ve kullanımın güzel örneklerini sergiledik. Yoğun bir katılımla biz bu programı gerçekleştirdik. Korunan bir alanın da kullanılabilir olduğunu göstermiş olduk. Aynı zamanda sağlıklı bir yaşam temasını öne çıkardık.”

FATİH ALTAYLI’DAN ASFALT YOL TEPKİSİ

Bu etkinlik kapsamında ortaya çıkan görüntüler sonrasında Salda Gölü’nün hali sosyal medyada yeniden tepki çekti.

Gazeteci Fatih Altaylı, “Fatih Altaylı Yorumluyor” başlıklı Youtube programında yapılan asfalt yolu eleştirdi.

“CEHALET BÖYLE BİR ŞEYDİR. CEHALET BUDUR”

“NASA’nın yakınına herhangi bir şey yaklaştırmayın dediği Salda Gölü çevresine asfalt dökmüşler” diyen Fatih Altaylı konuya ilişkin şunları söyledi.

“Oraya herhangi bir şey yapmamak lazım… İlla bir şey yapacaksan biraz daha uzağında belki ahşap bir yürüyüş yolu yaparsın, seyir terası yaparsın, insanlar gelir görür. Ahşap yürüyüş yolu yapmak bile son derece yanlış… Niye? Çünkü gelenler, birisi izmaritini atar, birisi poşetini atar, mahvederler. İlla insanlara orayı göstereyim diyorsan bir seyir terası yaparsın etrafına bir ağ gerersin, çöpün filan da fazla gitmeyeceği şekilde… Bunlar asfalt dökmüşler. Ama cehalet böyle bir şeydir. Cehalet budur. Onlar bunu yaparken iyi bir şey yaptıklarını, oraya nasıl bir ihanet yaptıklarının, nasıl bir katliam yaptıklarının, nasıl yanlış ve nasıl bir tavır içerisinde olduğunun farkında değil.

“CAHİLE GÜNAH YAZILMAZ DENİR AMA BUNA YAZILIR”

Diyorlar ki; ne güzel Salda Gölü’nü halka açtık bu güzel tarihi ve biyolojik, ekolojik zenginliğimizi halkla buluşturduk. Böyle bakıyor. Onu oraya yapan, yaptıran buna izin veren… Bunların totali aynı kalıptan çıkma, aynı mantaliteye sahip cahil… Cahile günah yazılmaz denir ama buna yazılır, bu günahtır, ayıptır bu yapılan. Ama yapıyorlar… Niye? Çünkü liyakat denen şey yok. Oraya öyle bir adam koymuşsun ki bu yaptığını marifet zannedip yapıyor.”

SOSYAL MEDYADAKİ TEPKİLER

Fatih Altaylı’nın yanı sıra Salda Gölü etrafına yapılan asfalt yol, sosyal medya kullanıcıları ve çevrecilerin de tepkisini çekti.

“Asfalt döktüler ve bunu kutladılar”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.