Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BANKALAR KART LİMİTİ İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

AKP'li vekillerin imzasıyla Savunma Sanayii Fonu'nu artırmayı amaçlayan kanun teklifiyle bankalardan limit düşürme isteğine uyarı geldi. Kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olanlar için 750 TL'lik ücret alınması önerisi yurttaşları harekete geçirdi. Bankalar, müşterilere 'kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzerinde olanlardan Savunma Sanayi Fonu katkı payı tahsil edileceğine' ilişkin kanun teklifi henüz yasalaşmadı uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 23:25
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
BANKALAR KART LİMİTİ İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Bankalardan limit düşürmek isteyenlere uyarı AKP'li vekillerin imzasıyla Savunma Sanayii Fonu'nun gelirlerini artırmayı amaçlayan kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olanlar için 750 TL'lik ücret alınması teklifi yurttaşları harekete geçirdi.

Teklifte en dikkat çekici maddelerden biri limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartları için yıllık 750 TL'lik bir ücret alınması oldu. Bu ücret, kredi kartı kullanıcılarına ek bir maliyet getirecek.

Tartışmalara neden olan maddenin ardından yurttaşlar bankalara akın etti. Banka uygulamalarından ya da çağrı merkezlerinden 100 bin lira ve üstü limitini 100 bin liranın altına çekmek isteyen yurttaşlara bazı bankalar uyarıda bulundu.

Bankalar müşterilerine, "Değerli Müşterimiz, basında çıkan haberlerde bahsi geçen 'kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzerinde olan müşterilerden Savunma Sanayi Fonu katkı payı tahsil edileceğine' ilişkin kanun teklifi, resmi olarak yasalaşmamıştır. Dolayısıyla bu haberden dolayı kart limitinizi düşürmenize gerek yoktur" notu düşerek uyarı yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.