Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALMANYA'DA GÜNEŞ PANELLERİNE BÜYÜK İLGİ

Almanya'da balkonlara kurulan güneş panelleri, bireylerin enerji tasarrufu yapmasına ve iklim krizine katkı sağlamasına olanak tanıyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle artan elektrik fiyatları, balkon güneş panellerine talebi artırıyor. Almanya, güneş enerjisinde ikinci sırada yer alıyor ve halkın ilgisi politikacıları etkiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 01:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 01:56
Kaynak: Haber Merkezi
yenikemer.com
ALMANYA'DA GÜNEŞ PANELLERİNE BÜYÜK İLGİ

Almanlar balkonlarındaki güneş panelleri ile iklim krizine karşı mücadele ediyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından artan elektrik fiyatları, Almanya'da balkon güneş panellerine olan talebi arttırıyor.

Almanya‘da balkonlara kurulan güneş panelleri sayesinde bireyler hem enerji tasarrufu yapıyor hem de iklim kriziyle mücadeleye katkı sağlıyor. Rusya‘nın Ukrayna‘yı işgal etmesiyle birlikte elektrik fiyatlarının artması, Almanları daha uygun maliyetli enerji alternatifleri arayışına yöneltti.

Euronews’un aktardığına göre; bu yıl Almanya’nın balkon güneş panelleri kullanımı büyük bir artış gösterdi. Kayıtlar, geçen yılın en güçlü çeyreğine kıyasla yüzde 50’nin üzerinde bir artış olduğunu ortaya koyuyor.

Balkonlara monte edilen güneş paneli satan We.Do.Solar adlı girişimin kurucularından Karolina Attspodina, apartman dairelerinin yenilenebilir enerji kullanımı için ideal bir fırsat sunduğunu belirtiyor. Attspodina, bu yıl satışlarını 2023’e kıyasla yüzde 350 artırmayı hedeflediklerini, güneş panellerinin özellikle Almanya’da büyük talep gördüğünü ekliyor.

Güneş enerjisi derneği SolarPower Europe’a göre, Almanya geçen yıl kişi başına en fazla güneş enerjisi kapasitesi üreten ülkeler arasında ikinci sırada yer alıyor.

Güneş enerjisi savunucuları, hanehalklarında güneş enerjisi kullanımını teşvik eden kuralları değiştirmek üzere politikacıları ikna etmek için yoğun çaba harcamak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Ancak geçen yıl, Bundestag’a bir dilekçe sunularak insanların balkonlarına güneş paneli kurmalarını kolaylaştıracak bir yasa çıkarılması talep edildi. Sonuç olarak çıkarılan yasa ile birlikte, kiracılar balkonlarına güneş paneli yerleştirmek isterse çoğu durumda ev sahipleri bunu engelleyemeyecek.

Almanya’da, güneş enerjisi kullanımını teşvik eden Plan B 2030 gibi gruplar, halkın bu konuya olan ilgisinin politikacılar üzerinde baskı oluşturduğunu söylüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.