KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KULLANIMI TOPLANTISI YAPILDI

KETOB organizasyonu ile Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması ile ilgili Bilgilendirme Toplantısı Limak Limra Otel’de gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2024 11:59
yenikemer.com

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması ile ilgili Bilgilendirme Toplantısı Limak Limra Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya; Antalya İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Köker, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Hakan Seven, KETOB Başkanı Dinçer Sarıkaya, KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez ve turizmciler katıldı. Toplantıda 1 Ocak’ta yürürlüğe giren Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Kanunu ile ilgili sunum yapılarak detaylı bilgiler verildi. Turizm amaçlı kiralama izin belgesi başvuru süreci ve kanun ile ilgili diğer konularda katılımcılara detaylı bilgiler aktarıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Köker, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Kanunun 2023 yılı kasım ayında çıktığını ve 1 Ocak’ta da yürürlüğe girdiğini hatırlatarak konu ile ilgili İl Müdürlüğünde ofis açtıklarını söyledi. 

Toplantının ikinci bölümünde soru- cevap olarak toplantıda katılımcıların sorunları dile getirildi ve kendilerine açıklamalrda bulunuldu.

Bu toplantıların daha önce Allanya,Manavgat gibi yerlerde de yapıldığını ifade eden yetkililer toplantıyla ilgili bazı talepleri bakanlığa ileteceklerini belirttiler.