CARETTA CARETTA SAYISINDA REKOR ARTIŞ

Ulupınar Çevre Koruma, Kalkınma ve Sömürü Kooperatifi, 'Caretta caretta' ve 'Chelonia mydas' türlerini koruma çalışmalarını tamamladı. Chıralı'da rekor yuvadan çıkan 3,668 canlı civciv denize ulaştı. Bilimsel araştırmalar devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 17:14
yenikemer.com

Ulupınar Çevre Koruma, Kalkınma ve Sömürü Kooperatifi yaptığı açıklama şöyle 

" Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) Kırmızı Listede yer alan 'Caretta caretta' ve 'Chelonia mydas' türlerinin Genel Müdürlüğümüzce imzalanan protokol kapsamında koruma ve izleme çalışmalarını tamamladık. 2024 yılı Çevre Koruma ve milli parklar için. Bu bağlamda başta Doğa ve Milli Parklar Koruma Müdürlüğümüze, Kemer İdaremize, Kemer Belediyemize ve Jandarmamıza, çalışmalarımıza destek veren tüm gönüllü arkadaşlara, yerel ve yurtdışı tüm herkese teşekkür ederiz. bölgemizi ziyaret ederek bu güzel anlara bizlerle birlikte şahit olan misafirlerimiz.

30 yıldır yaptığımız Chıralı'daki çalışmalarımızı bu yıl rekorla tamamladık. 180 yuvada 13210 yumurta bulundu, bunlardan 3,668 canlı civciv denize çıktı.

Yuva sayılarının artmasına rağmen canlı civcivlerin azalması nedeniyle daha önce yuvalanmaya yerleştirilen termometreleri kullanarak bilimsel araştırmalar yapıp sonuçlarını paylaşacağız."